People make companies succeed

Executive NewPlacement (Outplacement) & Coaching

< Kienbaum Netherlands

Vanuit kandidatenperspectief

De markt voor (top) executive posities wordt steeds complexer, internationaler en gedifferentieerder. Kienbaums NewPlacement is een, voor het individu op maat gesneden, aanpak. Het biedt modulaire begeleiding in het separatieproces, zelfinzicht in leiderschap en communicatiestijlen, alsook een ‘realiteitscheck’ voor wat betreft arbeidsmarktpositie en remuneratie.

Daarnaast helpt NewPlacement bij het ontwikkelen van een (internationale) zelfmarketing en netwerkstrategie, reputatiemanagement en biedt het ondersteuning bij het ontwikkelen van verschillende carrièrescenario’s. In een NewPlacement-traject wordt aan de kandidaat coaching geboden gedurende het gehele traject en krijgt hij of zij (internationale) begeleiding tot en met de on-boarding. Het strategisch plannen van uw carrière is de basis van uw succes.

Vanuit organisatieperspectief

Wanneer kostenreducties in organisaties niet de nodige resultaten opleveren of de posities van individuen onhoudbaar worden, is gedwongen afscheid van één of meerdere werknemers onvermijdbaar. Kienbaum kan u ondersteunen in dit proces middels Executive NewPlacement:

 • Het vermijdt negatieve invloed op de organisatiecultuur.Achterblijvers zien dat scheidende medewerkers goed worden begeleid wat onrust reduceert en betrokkenheid verhoogt.
 • Scheidende medewerkers voelen zich gewaardeerd tijdens het separatieproces wanneer zij ondersteund worden door een toonaangevende aanbieder van NewPlacement.
 • Het bevordert consequente, eerlijke en snelle overeenkomsten. NewPlacement speelt een bemiddelende rol en helpt om potentiële
 • onflicten te voorkomen. Het bespaart kosten. De professionele steun die door de adviseurs wordt aangeboden kunnen externe kosten voor juridische diensten of fiscale adviseurs besparen.
 • Het bewaakt en verbetert uw reputatie van de organisatie, door het begeleiden en goed afscheid te nemen van uw medewerker.

Kienbaum NewPlacement services focust zich op de organisatie en het individu en draagt in dit proces tevens zorg voor optimale contacten en netwerken:

 • Hoogwaardige en bewezen analyse-instrumenten
 • Persoonlijke coaching en aandacht voor drijfveren en motivatoren
 • Ontwikkeling van zelfmarketingstrategieën en aandacht voor reputatie
 • Brede netwerken in alle industrieën
 • Internationale en lokale top vacatures
 • Meest recente en gedetailleerd kennis omtrent do’s and don’ts in de recruitmentwereld en remuneratie
 • Begeleiding in het eindspel en bij on-boarding

Perspective Coaching                                                                                            

Perspective Coaching wordt door proactieve organisaties ingezet als bij het (her)vinden van drijfveer, ambitie, doelen en motivatie. Het streven is hierbij naar een zowel voor het individu als voor de organisatie meest wenselijk en renderende volgende carrièrestap. Kienbaum helpt opdrachtgevers bij het evalueren van de behoeften van medewerkers en bij het ontwerpen van maatwerkoplossingen om medewerkers maximaal voor te bereiden op hun volgende stap. Het gaat om het afstemmen van de mogelijkheden van het individu op de loopbaankansen in een organisatie maar ook een doorkijk naar wat er nog meer is. In het coachingstraject staat het individu voorop; de ontwikkeling van de gecoachte zal daarbij bijdrage leveren aan een verbeterde personeelsdoorloop en personeelsverloop in de organisatie.